Followers

Wednesday, December 29, 2010

Kerja..Cuti dah Abis...

Salam..
Esok 29 hb Disember bermula kerja untuk sesi persekolahan 2011...
maknanya...
CUTI DAH ABIS..KEJE LA..XRETI2...
hehehe
dah xboleh la sakan bercuti membesarkan badan yang dah sedia besar tu..hahaha
sepanjang hampir dua bulan tumpang cuti budak sekolah nih...
aku rasa bosan yang amat sangat..
walaupun ade masa seronok iaitu masa aku g cameron, miri, Kuala Lumpur dan Melaka...
aku jugak rasa seronok masa g kelas tekwando..
even though lepas tu badan aku akan sakit..
sebab berlawan..
tapi best..
release tension beb...
aku slalu ade pepatah tentang cuti ni...nak tau x?
hmmm...kalau korang xnak tau pun aku tetap nak bgtau gak..hehehe
bukan korang boleh halang aku pun kan...
okay..
"MASA KERJA, NAK CUTI TAPI MASA DAH CUTI NAK KERJA"
hehehe
xbrape nak puitis la ayatnya kan..tapi kira boleh la kan..
soooooo...
skang ni..waktu untuk KERJA!!!!!

hilangkan kebosanan ini...
Esok ada meeting untuk tahun 2011..pastu dah start pendaftaran murid untuk sekolah aku la...
makanya..tahun 2010 dah tamat la bg aku...
minggu depan dah mula kerja secara rasmi..okeh..
see u next entry..
aku memang xbrape pandai nak wat ayat penutup..hehehe

terima je la ye..

Saturday, December 25, 2010

Mata Aku Tertinggal!!

Alamak......
Camne mata aku leh tertinggal ni???
parah la....
sebenarnya...cermin mata aku tertinggal kat rumah..aku skng ni berjalan umah along aku...
masa gerak tu aku pakai contact lens...
dah teringat dah nak masukkan spek dalam beg...
tapi....
dah sampai tampin baru aku tersdar..
SPEK TETINGGAL!!!

ihsan google image

aduhhhhh...
camne ni?
nasib baiklah aku ni rabun jauh..leh gak la guna komputer along aku walaupun dah bukak lens...
cuai sungguh...
apa nak jadik ni....


nasib baik x dengan C.L skali tetinggal...gilakkkk

Sunday, December 19, 2010

Cameron Highland Part 2

Salam....
okeh..aku nak sambung cite pasal caneron highland yang aku g last month ngan family aku..
hari kedua kat cameron memang kitorang rancang nk check out awal coz nak g kutip strawberry pagi2..so...pagi2 lagi dah bersiap nak balik...xde lah pagi sangat..kene gak tunggu si kecil Zafira tu bangun tido dulu..pas bersiap..sempat plak tangkap gambar kat balkoni bilik hotel..as a memory..
pastu..haaa..hangkut sume barang masuk kete....
posing dulu beb..

hangkut eh..jangan x hangkut...

kitorg g ladang strawberry yang sebelah resort kitorg stay tu je...so..dapat la sampai awal...nak petik sendiri kene beli 2 bekas..satu bekas untuk setengah kilo strawberry RM20..berbaloi gak sebab dapat pilih sendiri..kalau beli dah siap...dah siap sume dah masak2 merah ranum...tak sempat sampai palong dah cair dah...so..kitorg da ada plan nak amk strawberry yang baru nak masak..yang warnanya tak brape merah sangat..yg agak2 oren je...sebab sampai umah nanti dapat tahan lama...



xleh amik yang masak ranum..sampai umah nanti cair..amik yang macam ni warnanya memang sedang elok..tahan sampai 2 minggu kat umah aku..


makanya..kami berenam pun serbuuuu la ladang tuh...bestnya dapat experience kutip strawberry nih..hehehe..walaupun xleh makan..aku makan gak..dah bayar kan masa nak masuk..hahaha...
bila dah kuar baru aku teringat luper nak belikan strawberry yang orang kirim..sooo...aku masuk semula...tapi masa ni amik nak cepat je..xde masa nak posing2..hahahha
kuar je..kami semua terus menuju kat ladang boh...sebelum tu singgah kat tanah rata..beli cenderamata lagi...aku beli strawberry kering sebab memang benda tu yg aku nak cari pun..hehehe..mak aku belikan hadiah untuk 2 orang cucunya..disebabkan fira tu takut kat teddy bear n seangkatan dengannya..maka mak aku beliakan dia bantal strawberry..untuk aleesya plak spesis teddy bear yang namanya strawberry cake ke apa ntah..hehehe....patung bantal la...hehehe..
pastu dah sampai simpang ladang tuh seronok la..sebb cuma 7km je dari simpang tapi jalannya..Ya Allah,...ampunnn...kalah bukit putus...mak aku siap muntah2 lagi pening pale...macam ular jalannya..pastu sampai selekoh kene honk sebab takut ade keta arah bertentangan..tapi best la..masa naik kat ladang tuh,,ingat nak pegi kat atas sekali..tapi xsanggup nak naik lagi,...mak aku dah tak larat..hehehe..dengan aku2 skali tak larat sebenarnya...

Seronok betul fira dapat pegang payung


tak mampu nak sampai atas..
pastu kami beli la teh boh,,...hehehe..saje je,..
masa balik kami ikut jalan tapah..so dapat la singgah lata iskandar...adik aku kononya nak mandi tapi xjadi..sebab tempat tu open giler..memang tepi jalan sungguh...so...disebabkan anak buah aku je yang membuang air besar..dia sorang je la yang mandinya....kesian pun ade..kelakar pun ade tgk dia mandi air terjun...sebb sejuk...menjerit2 dia sambil menggigil..lawak tul...aku palk siap tegolek dog kat lata iskandar tu..mane taknya,.mata ke lain..kaki ke lain..haa.tegolek la...

masa on da way ke lata iskandar tu memang banyak la perkampungan orang asli yang kami lalu...pastu siap nampak orang asli pakai cawat lagi...
lepas singgah perhentian tapah...kami terus balik...sampai umah along dalam kul 8malam...penatnya..esok pagi2 nak balik negeri plak...hehehe...
best tau..
korang pun pegi la...ngan family..ngan kengkawan...lain rasanya jalan ngan family ngan kawan2..dua2 best
nanti aku cite pengalaman aku jalan2 ngan kengkawan kat Miri, sarawak...okeh....

p/s: aku kalau bab bejalan memang best..jangan jalan kaki dah la...hehehe

Do you like the idea of having a Samsung Galaxy tab or an LG Optimus 7 in your hands this New Year's? Head over to #CelcomGreatSale & get a flashy gadget of your own!

Do you like the idea of having a Samsung Galaxy tab or an LG Optimus 7 in your hands this New Year's? Head over to #CelcomGreatSale & get a flashy gadget of your own!

THE CELCOM GREAT SALE IS UP FOR GRABS!

Thinking of rewarding yourself with something awesome because you've been a nice this year? Well, you deserve it! How about having a flashy cool gadget in hand to show off like Samsung Galaxy tab or a LG Optimus 7? Yes you're right, Celcom is giving you this opportunity by having a GREAT SALE starting NOW! So share this to your friends and better get your hands on before this sale is over and done, you gotta be quick, you gotta be wise!

apa tunggu lagi? cepatttttttttt

ChurpChurp | Social Share » Check out what Berry you are today! (Preview)

ChurpChurp | Social Share » Check out what Berry you are today! (Preview)

Blog Ku Sayang...

Salam sumer....

aku nak sangat update kisah di miri..sebenarnya ada banyak kisah di miri so..kisah di CH part 2 pun masih dlm draft. akan aku cuba selesaikan hari ni jugak semuanya..bukan apa...tuan punya netbook ni nak balik putrajaya arini iaitu adik aku..so..makanya...bila dia balik..dengan netbook ini akan balik ke sane..maka..tinggallah aku kat rumah yang sudah bermusuh dengan teknologi ni...
oppsss..bukan aku yg bermusuh eh..diorg yang berpakat nak musuh ngan aku...sume nak rosak...laptop..handphone..kamera.....
sbor je ler...
nak wat camne kan...
ok...
salam...

Friday, December 17, 2010

I think I'm Falling for You by Colbie Caillat

Lately ni aku asyik suka dengar lagu ni by colbie caillat...layan je rasa...so..korang pun layan jugak la ye....
hayati la lyrics dia tu..hehehe..enjoy..

I don’t know but
I think I maybe
Fallin’ for you
Dropping so quickly
Maybe I should
Keep this to myself
Waiting ’til I
Know you better
I am trying
Not to tell you
But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head
I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
And now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you
As I’m standing here
And you hold my hand
Pull me towards you
And we start to dance
All around us
I see nobody
Here in silence
It’s just you and me
I’m trying
Not to tell you

But I want to
I’m scared of what you’ll say
So I’m hiding what I’m feeling
But I’m tired of
Holding this inside my head
I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
And now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you
Oh I just can’t take it
My heart is racing
The emotions keep spinning out
I’ve been spending all my time
Just thinking about ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’ve been waiting all my life
And now I found ya
I don’t know what to do
I think I’m fallin’ for you
I’m fallin’ for you
I can’t stop thinking about it
I want you all around me
And now I just can’t hide it
I think I’m fallin’ for you (x2)
I’m fallin’ for you
Ooohhh
Oh no no
Oooooohhh
Oh I’m fallin’ for you

ingat nak share video tapi cam xleh je..so..sudi2kanlah diri korang visit youtube ni

ENJOY (^____^)

Thursday, December 16, 2010

Contest Manisnya Senyuman

Tetiba rasa nak join contest ni bila tgk kat blog suham tadi..
bukan apa..cuma sebab aku memang suka senyum..gelak@ketawa
memang adalah aku....
hehehe....so..aku nak join contest ni..even aku tak menang pun nak wat macam mane kan,...yang penting aku nak join...
ok..contest ni dianjurkan oleh ARYUUZAKI


so..gambar yang aku nak buh tuk join contest ni ialah..jeng..jeng..jeng....tadaaaa

***sila klik untuk bigger image***

gambar ni masa aku(kiri), idza(tengah), kiah(kanan) g miri last week untuk wedding Azuria n Fadzly..
disamping g wedding..kami sempat la jalan2 kat bandar miri tu...
gambar ni diambil petang sebelum majlis resepsi..ni dekat pantai belakang hotel yang kami duduk..
lepas abis je jalan2 kat pantai tu..kami pun ambik gambar ni...
seronok sangat..tu yang tersenyum manis je sume orang tu...almaklumlah
"Senyuman ikhlas dari lubuk hati"
hehehe
k la...
nak tag jee n nabila..jom la join contest ni eh..

Aku, Bas dan Komuter....

Salam semua...
Apa khabar?
pernahkah anda menaiki kenderaan awam?
xpernah????
biar betul.... mungkin anda sangat kaya sehingga semuanya milik peribadi...
tak apalah..
hmmmm....
aku sebenarnya nak ceritakan kisah yang berlaku kat aku ari selasa ari tu iaitu 14 Disember 2010....
aku dari umah along aku kat gombak..nak balik ke Palong....
aku sebenarnya plak memang xbawak kete...
kununnya..nak rasa lagi naik bas....
almaklumlah....
aku ni dah lama xnaik bas dan komuter nih...
so...pagi2 aku bangun/..solat n bersiap sebab along ngan akak ipar aku nak g keje..so on da way diorang nak anta Aleesya yang comel ke rumah tok maknya....
along drop la aku kat bus stop...
aku pun dah sampai bus stop tu wat muka selamber je la...mcam aku tau je mane bas nak naik...
mane aku tau...nak tanya malu..haaa...
ni la bak kata peribahasa tu "MALU BERTANYA SESAT JALAN"
tapi aku tak sesat lagi coz first bas yang sampai kat bus stop tu ialah bas METRO 41 yang dah terpampang tulis "KUALA LUMPUR, CENTRAL MARKET"

so, tanpa berfikir panjang, aku pun naik la...
memula naik tu aku pelik jugak..kenapa orang ni xbayar masa naik...nak kata ade kon duktor pun xde...
aku pun devide tuk duduk seat depan..untuk keselamatan..hahaha
bertambah aku pelik lagi bila sume orang yang turun tu bayar RM1
aku pun tetiba tepikir "metro dah jadi macam rapid KL ke bayar singgit???"
tapi muka aku wat selamber je la..macam dah biasa sangat..tapi dalam hati...Tuhan aja yang tau....
sampai kat satu tempat..ade sorang mamat ni naik....
Owhhhh..rupa2nya dia tu konduktor bas...
aku pandang muka mamat tu macam familiar je...
hmmmm...macam sape ek.....
setelah aku pikir...punya pikir...punya pikir....baru la aku ingat....
orang nak tau macam muka sape? bukan nak kata 100% sejibik macam muka orng tu..tapi boleh dikatakan 80% hampir sama la.....macam sape?
haaaa...macam muka bekas suami siti nordiana..iaitu Faizal Yusof ...tapi memang muka dia macam ada iras.....
faizal yusuf

pastu masa dia dh round nak bg tiket..aku dengan confident bg singgit sambil berkata "KL central"
dia wat muka pelik..dia cakap g central market RM2.50
malu gila plak masa tu....
pastu aku pun macam jakun la pandang keliling...aku dah lama tak jejak CM ni..
sampai je kat KL..bas benti  mamat tuh cakap dah sampai..pastu dia macam tau je aku ni xtau jalan..dia tanya nak g mane ni?
aku tak berani nak jawab...
turunje bas..aku dah konpius..abis satu kawasan tu aku pusing nak cari stesen komuter KL...
maklumla..dah 3, 4 tahun dah xjejak kaki kat situ..saje cari pasal nak naik bas...haaa...rasakan..
aku pusing kat petaling street tu je dah 2 kali...g makan McD dulu pastu baru aku ingat jalan..
macam bengong je aku rasa coz sebenarnya tempat yg aku nk g tu depan je tempat bas tu benti..ha
tu la.."malu bertanya sesat jalan"
nasib baiklah sesat tak lama...

pastu aku g la naik komuter.,..siap berlari2 gajah lagi kejar komuter...hahaha
sapai seremban..aku pun g la beli begedil kegemaran aku tuh..dan dengan confidentnya lagi g bediri depan bas....
tiket komuter
tiket bas city liner

pastu aku tgk kat tangan sume irg yang tunggu bas tu ada satu tiket macam tiket komuter..aku wat dek je...pastu abru aku perasan..rupenya..kene beli tiket dulu...dah maju dh rupenya bas city liner ni..harga pun dah naik...dulu last aku naik RM5.20 ke bahau..skang dah RM6.50
sampai bahau..aku terkejut lagi sebab bas ke palong pun dh kene beli tiket dulu..
Ya Ampunnnn....
banyak betul dah berubah..dulu bahau-palong RM3.00
skang dah naik jadi RM4.50
banyak gak naik tu..
haaa...tu la....nak sangat naik bas....
kalau aku drive dari umah abg aku kul 8.00 pagi, paling lewat aku sampai palong pukul 11.30
api ari tu aku naik bas dari gombak kul 8.30pagi....aku sampai palong pukul 3.30 petang...
penat giler...sampai je rumah..solat terus ke kelas taek wan do..
penat dowh....
tu je la...
nasihat aku kat diri sendiri...gunakan kemudahan yang Allah dah bg ikut kemampuan aku....'tobat nak naik bas lagi...
terangak2...siap sesat barat lagi..aduiiiiiii
p/s: kalau xtau..silalah bertanya..tapi jangan tanya sebarang...tengok jugak org yg kita nak tanya tu..paling selmat tanya pak polisi ye,...insyaAllah...

*** Semua gambar adalah ihsan dari Google Image***


Lappy AKu masuk Ward

Seriously...mood aku yg berkobar2 nak update blog dengan cerita aku di Miri dan Cameron Highland sudah hilang...mne peginya?
sebabnya lappy kesayanganku sudah masuk ward...
skang ni ade kat umah abg aku kat KL..
ntah bila la ade free time nak g jemput dia balik ntah ni...
ni pun nasib baik along aku tinggalkan netbook adik aku kat rumah
dapat la guna untuk facebook dgn blog ni...
sedih...
banyak cerita nak kongsi..tapi..
nak buh gambar..xdapat..
xpe...
akanku cuba cari image yang sesuai..
InsyaAllah..
Chaiyo2.... 

Monday, December 13, 2010

Thanks Nur Solehah (^___^)

yiiihaaaa..
happynyer...
sebenarnya aku menang GA yang support nur solehah tu 
---> [klik sini] untuk baca entry tu...
{klik untuk besarkan gambar}

masa memula tgk kat page yg kuar result  GA ni cam xcaya je memang..skali ade plak url blog kat bawah skali..

{klik untuk besarkan gambar}

ni la first time aku menang GA
rasanya bukan semenjak aku join blog ni je..macam selama ni memang aku tak penah pun menang apa2 cabutan bertuah pun..hehhe

best giler rasa...
sebenarnya..hadiah tu tak penting pun..
tapi bila dapat tau menang je...
walaupun saguhati je..
ok la dari xde kan..
seronok sangat..
THANKS NUR SOLEHAH...
saya dah dapat dah gift tu..cantik... thank u 

Tuesday, November 30, 2010

Tudung syria..first trial....

entry ni dah hampir seminggu duk dalam draft sebab xdapat upload gambar..so..ari nih..cuba la nak upload
Ini first time aku cuba tudung syria ni..ok x?
hehehhe




seperti biasa la syok sendiri dalam kete...
kejap aku rasa cam ok..
kejap rasa cam pelik...
korang rasa patut x aku teruskan pakai tudung ni?

Cameron Highland Day 1

Trip aku n family ke cameron bermula dengan aku, mak n adik aku bergerak dari palong ke seremban dulu sebab aku nak amik ubat..pastu terus ke tampin..tido kat umah angah aku dulu..hahaha..satu n9 aku tawaf hari tu iaitu hari khamis...masa jenjalan ni jugak la aku cuba pakai tudung syria..amcam...ok x?
hehehe

 
selepas itu.....hari jumaat selepas solat jumaat..aku, mak, adik, angah n abg ipar aku serta fira yg cute..hehehe..kami gerak ke rumah along kat taman seri gombak...rindu gile kat along,akak n aleesya..atih baru balik ari tu..hehehe

hari sabtu tu dalam pukul 9 pagi..kami pun bergerak ke cameron highland..aku pun xtau jalan sebenarnya..betul2 bergantung pada signboard kat jalan, google map n cerita kawan2. kitorg singgah jap kat tapah..isi apa yg patut..rasanya banyak kali gak kami singgah kat stesen minyak..hehehe...biasa la tak penah drive jauh lagi...
 
oppsss...sebenanrnya atih yang drive kete aku..aku duk kat sebelah je...hehehe...
sampai kat kawasan Perak..memula tu tekejut gak tengok highway 2 lane...hehehe..dulu naik bas tak perasan la plak...

exit je kat persimpangan simpang pulai...jam giler...tol dekat giler ngan exit..cuma 200m je..slalunya dalam 500m dari exit..tapi nak wat camne kan...hadap je la jam tu...semakin naik ke cameron..kesejukkan semakin terasa..kitorang ikut jalan simpang pulai-->kampung raja -->tringkap -->brinchang...ikut je signboard mesti sampai..

sebelum sampai kat tringkap..kira2 suku lagi nak sampai kot...kami berenti kat kawasan yang berkabus tebal..uisshhh....best giler...sejuk je..tak payah on aircond pun...pastu singgah kat rose valley..bayaran masuk kat rose valley ni untuk dewasa 4 ringgit..kanak2 RM2.

dah puas jalan kat rose valley, kami gerak ke natasya resort temapat kami akan menginap..sebab masing2 dah lapar dan penat...selesai rehatkan badan..solat...makan...ingat nak g kat strawberry tapi dah tutup plak...esk je la pegi kan..nak wat camne....
terus ke butterfly farm...tapi kan...butterfly farm yang sebelah natasya resort ni mahal..dewasa RM5, kanak-kanak RM 2 tapi tempat lawatan dalamnya tak memuaskan..butterfly sume dah nak mati..sikit je benda yg dipamerkan...rugi betul...xkan aku pegi lagi kat situ...rugiii

pastu ingat nak g pasar malam yang memang ada setiap sabtu kat pekan brincang kira2 3km dari natasya resort...tapi  jam giler2...dengan angah tetiba diserang migrain..kami pun x jadi la pegi pasar malam tuh...xpela...pusing balik..ge shopping sayur2..pastu terus balik resort..haaa
 tak berbaloi g sini..bagi aku la..ini pendapat aku sebagai customer yang rasa 5 ringgit terlampau mahal untuk apa yang disediakan oleh pengurusan butterfly farm ni untuk aku n family..kami memang rasa membazir sangat duit kat sini...tapi terpulang pada u all..lain orang lain citarasa kan...




 rama2 yang dah tunggu ajal..

itu la saja kejadian hari pertma...nantikan kejadian hari kedua..siap tegolek dog lagi aku nih kat tengah org ramai..hampeh tull

p/s: xdapat nak upload sume gambar la...ni pun cukup la kan....hehehe

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

lets check for the new celcombiz promo...
there are alot of hot stuff such as....



Jiwa Gundah..Apa Nak Buat????

Hmmmmm....
kalau korang tengah gundah gulana..apa korang buat??
bila korang rasa kosong..
apa korang buat??
bila korang rsa sebak apa korang buat??
bila korang rasa unwanted...
apa korang buat??
bila korang rasa kacau...
apa korang buat??

itu yang aku rasa skang...
solat n wuduk
cara terbaik...
selain tu...
apa nak buat??
rasa berada pada tahap ketakpastian yang sangat tinggi...
rasa sangat tak selamat
rasa seperti tiada penghujungnya....
apa nak buat??
apa nak buat??
apa nak buat??

Sunday, November 28, 2010

Selamat Tiba di Taman Seri Gombak...

Alhamdullillah..semlam gerak ke cameron highland....
macam-macam pengalaman..
memang best..
nanti aku cite ye....
pengalaman kat cameron highland...
tadi dalam kul 8malam selamat sampai ke umah along aku kat taman seri gombak..
esok pagi-pagi dah nak gerak ke umah angah kat Tampin pastu ke palong....
nak terus drive ari ni tak larat seh....
hari selasa dah nak bertugas kat sekolah....
hehehehe
cikgu ni cuti sekolah bukan cuti je tau..ade gak keje yang kene wat...

p/s: nantikan episod cameron akan datang..nak upload gambar susah skang nih...hehehe

Thursday, November 25, 2010

Moga semuanya berjalan lancar

Ya Allah...lancarkanlah perjalanan kami, hindarilah kami dari malapetaka yang tidak diingini....aminnnnn
this weekend aku ngan family aku akan gerak ke cameron highland..cuma satu malam je stay kat sane...xleh lama2..kakak ngan adik aku xde cuti lama2...
so..sabtu pagi kitorang akan gerak dari umah along aku kat taman seri gombak..
tapi along aku xdapat ikut...ada urusan lain...
kitorang teruskan jugak la...
jumpa member cakap jalan memang mencabar giler nak ke cameron tu...aku risau gak..kete aku auto...
ana cakap..dia siap kene servis brek balik dari cameron...sabo je ler...
harap2 perjalanan kami lancar dan tak ditimpa apa-apa y
Publish Post
ang tak diingini...
to all yang bacaa blog aku..n to all my follower..
doakan kami selamat pergi dan balik ye...
thank you...

Wednesday, November 24, 2010

Aku kecewa....

Amy..awat la..hang punya tajuk entry la ni asyik jiwang ja???
lemaih aku lah.... 
eheemmm..ehemm...tukar tune..
entah la...sebenarnya bukan nak cite pasal cinta2 ni..
sebenarnya aku kecewa sebab laptop aku yang dah lembab nak mampos ni..nak loading gambar pun susah...
(awat la hang asyik cita benda sama ja amy oii...buhsan dah aku nih)

nak wat camne..kalau dah kecewa tuh..apa pun xleh buat..
lagi pulak mungkin tajuk ni dipengaruhi oleh emosi aku skang ni kot...
aku dah bukan main lagi becadang nak g joging pagi tadi..tapi...hampeh..tetido semula..
bengong tul la....
petang ni cover semula la nampaknya..
cuti2..makan xhenti2 aku nih..
takuttttttt
xnak cuti lama2....

Monday, November 22, 2010

Berat Laptop nih

Aku skang ni tengah gile donlot movie..just untuk tatapan sendiri je..masalahnya skang..bila dah donlot movie..komputer jadi berat..nk loading apa2 pun susah..nak loading...
yang paling xxbrape nk best tu..dah lama aku tak main frontier ville..
masalahnya yang paling besar adalah bila aku nak upload gambar ke dalam blog..
aduiiiii
susah ya amat....
camne ni...
nak kene transfer sume ke dvd nih...
sakiitttt...
sabo je ler... gambar yang atas ni pun gambar2 yang memang dah ada dalam blog aku nih...hmmm

Kisah Kelmarinku....

cewah..cewah..tajuk dah agak2 jiwang karat dah..hehehe....oppss..maaf ye..ni bukan kisah cinta monyet ke cimpanzi ke...
sebenarnya aku nak cite pasal ari tu..n sebenarnya pun memang semalam nk post entry tapi tak terpost..so..hari ni la bru nk post...tu yang tajuknya dah macam syahdu je tu...
as usual..aku pegi keje pepagi buta...sekali ngan orang g kebun...drebar2 lori..
pastu siap syok sendiri lagik dalam kete..hahaha..sambil melayan fly.fm dengan celoteh dj nya yang menarik, wat aku tak kering gusi...

pastu sampai kat simpang nk ke sungai kelamah dari arah pasir besar tu..ade satu lori besar tergolek ....mungkin telebih lajak sebab berat sangat masa nak keluar simpang tu kot....

pastu habis je sekolah, aku gerak ke Tampin nak jemput mak..pastu nak repair alignment kete aku..harap sangat tak de benda lain yang rosak..tapi aku pun xpaham apa yg orang tu buat..tak pernah aku wat alignment balancing sampai 2 jam lebih...aku sampai kul 3.30petang..kul 5.45 petang baru dapat kete..aduiiii...wat org risau je...aku ingat ade benda lain yang rosak..sebab aku ade suh cek benda2 lain gak sebab aku nak travel next week..mungkin sebab tu la kot..sabo je la..dah la tempat tu renovate..panas..muka dah buhsan nak mampus dah....nak wat camne..sabo je ler....

Wednesday, November 17, 2010

Selamat hari Raya AidilAdha....What's your sacrifice?

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
SEMOGA KEDATANGAN AIDILADHA LEBIH BERMAKNA....

Tuesday, November 16, 2010

I SUPPORT NUR SOLEHAH

Support apa? just nak support nur solehah supaya dia dapat menang laptop lenovo baru dari SMASHPOP
Hopefully berjaya la nur solehah dapat ye..good luck dear.. :))



I SUPPORT NUR SOLEHAH

KALAU MENANG NANTI JANGAN LUPEKAN SAYA YE..HEHEHE.... 

Nyanyian masa kelas PJK..compose by my pupils..

masa aku tengah bersih2kan sawang dalam photo album aku..jumpa plak..4 video masa kelas PJk aku...
masa ni tajuknya rekreasi @ berkelah @ berkhemah di tepi pantai..
aku guna pendekatan muzik..
bila dah abs explain n discuss the topic, in group murid perlu mereka lagu 2 rangkap tentang berkelah di tepi pantai..so..the resultnya ini lah dia..artis2 4 Arif...diorang memang sporting habis...

video


video

p/s: next year tak ajar PJK dah..nk kene PJK kan diri sendiri dulu..hehehe

Dinner Staf SKSK

Last night..tempat keje aku ade majlis makan malam sempoi..hahhaha...
kat Gemas Golf Resort...mane ntah tempat tuh..aku try searh guna google map..pastu nampak peta nya macam tau..rilek je lagik..iap tolong mak menjahit lagik..tengok jam dah pukul 7.30..masih lagi xbergerak untuk bersiap..rilek lagik..hahahah... -- >> kau ingat dekat ke tempat tu amyza oiii???
ni lah masalah aku yang ketara..suka anggap sempat..hahha
kul 8.10 baru aku gerak dari umah..singgah Shell jap isik minyak kete..kang tak lepas balik kang..pastu...jalan je la...nak laju xleh sangat sebab ade lori banyak... -->> dalam tak laju tu 120 km/h gak la aku tibai..hahaha
sampai je kat taman sungai gemas tu siap sesat2..nasib baik tanya sorang budak tu ngan aci tuh.. (mekasih)
kalau tak aku nak temasuk dalam kebun dah...
masa aku sampai GB tengah berucap...alamak..lambat lagi plak makan nampak gayanya ni..
tunggu...punya tunggu...punya tunggu..punya tunguuu....
akhirnya GB abis berucap...
tapi tak jugak boleh makan...
ade penyampaian adiah plak...aduiiii...lapar dowh...
pastu makan timmeeee....
simple je..nasik ujan panas ngan kari ayam..alamak dinner apa ni? sempoi nak mampus..nasib bek aku tak melaaram kalau takkk...kene gelak je la aku nih...
majlis settle dalam kul 10.30 malam..aku masa tu bukan main rasa berani lagik nk balik...tetiba ustaz marzuq..takutkan aku..cakap ade benda bejuntai2 kat jambatan PB..aku takutttt....
walaupun aku tau benda tu mungkin kain ke..apa ke...tapi ntah la..takut dowh...aku tak tunggu dah..aku pecut je..bukak radio kuat2..tipon sane...tipon sini..nasib la..bil nak melambung--melambung la..tak pedulik dah...
hahahaha
bila ingatkan balik..aduii...cam over react plak aku nih..tapi aku seriously takut bukan main2...
hehhehe
dah kantoi dah penyakit aku nih..hampeh tul..

Friday, November 12, 2010

Jamuan AKhir TaHuN :)

hmmm..dua minggu je lagi sekolah..tolak cuti hari raya..tinggal dalam lebih kurang 4 hari je lagik sekolah...
sedar tak sedar...pejam celik...pejam celik....DAH SETAHUN DAH AKU JADIK GURU TERLATIH....
rasa macam sekejap je..rasa macam masih baru lagi aku kat sini...rasa macam tak percaya...macam2 rasa ade...
i like this job :))))

macam baru semlam aku melapor diri..
macam baru semalam aku cari meja dalam bilik guru...
macam baru semalam aku segan-segan...
betul la...zaman sekarang masa berlalu dengan pantas..semuanya berlaku dengan terlalu pantas...

kini...

dah tiba hujung tahun..tiba jugak waktu guru-guru kelas buat jamuan akhir tahun..aku tak terkecuali....
aku pun wat jugak for my 5 ARIF pupils...
so..jamuan aku simple je..
menu :
bihun goreng
hot dog @ sosej
kek coklat
ayam goreng KFC
fun fries KFC 
air minuman
keropok
** bi untuk budak..untuk guru sama jugak cuma cikgu xde fun fries tapi ade sambal tumis...**


 for next year..insyaAllah ade perancangan yang lebih details..so for my first experience..boleh la kan...hehehe..kat atas tu la kek nya..baru je siap tadi..kek coklat kukus..so moist...

p/s: thank to kak laila kerana ajar aku wat kek,....

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY

Fuh..lama giler dah rasanya tak join contest ke GA ke...masa memula gila GA 'n' contest tu..bukan main banyak lagik..sehari sampai 2,3..ni aku nak join semula..thanks to my ex-student yang tag aku BELLA

below are the info about the GA...

SYARAT PENYERTAAN
1. follow blog nina's collections dan loveninasyakina

2. copy Banner di atas, paste Banner dan Link entry ini di side bar dan entry di blog anda

3. buat satu entry tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY ini di blog anda,

buat entry pasal GA sahaja yekk... tak perlu susah2... huhu

4. tinggalkan comment, nama, email dan link entry anda pada comment giveaway ini

5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry
TARIKH TUTUP GA NI IALAH 1 DISEMBER 2010
JADI...ORANG YANG AKU NAK TAG IALAH:
  1. HADILAH
  2. SUHAMI
  3. CHE PAH
itu la dianya...jom join..join jangan x join... (^__^)

Monday, November 8, 2010

tak jadi mangsa banjir lagi!!!!

Ya Allah..aku paling tak nak jadi mangsa banjir lagi..takutnya...
tahun lepas masa cuti melaka bandaraya bersejarah..memang bersejarah giler dalam hidup aku sebab hari tu jugak la..tahun lepas rumah sewa aku kat durian daun BANJIR!!!...
sebab banjir tu la aku kene hantam giler2 ngan EN. Roslan HEP sebab bawak balik buku kedatangan pastu buku tu jadi mangsa banjir..pastu mangsanya aku kene jumpa sume pensyarah mintak tandatangan...waduhhhh..FOBIA....
tak ingat dah..sejarah pahit betul masa kat maktab tahun lepas...memang nak buang dari ingatan..tapi benda yang kita tak nak ingat tu la yang paling kita ingat kan???


UMAH SEWA AKU YANG DILANDA BANJIR TAHUN LEPAS

kisahnya gini..balik dari PKG Gemencheh tadi aku ingat nak g repair alignment kete kat tampin  tapi disebabkan hujan yang turun mencurah2 dengan angin yang menderu-deru..aku batalkan niat tu..so, aku memang dah janji ngan acik siti tailor kat gemas tu nak amik baju petang tadi..so, aku g la gemas..hujan memang lebat ya amat..jalan pun nampak xnampak je...aku cuma  mampu bawak 60km/j paling laju...

dengan angin..dengan ujan..memang lengkap la pakej cuaca hari ni..sampai sungai kelamah ok lagi..cuma hujan je....masuk je depan kilang papan kat gemas tu..air dah mula betakung kat atas jalan..aku pun makin slowkan kete aku...pastu sampai kat depan kubur cina sebelum taman damai tu..aku tengok ade satu kete benti hampir tengah jalan...rupenya kat situ air memang dah betakung giler dah...aku lalu la..nasib bek myvi kesayangan aku tu tinggi..so, terselmatla....pastu sampai ke gemas...air bertakung sana sini..patut la gemas tu kawasan banjir....

pastu aku g public bank jap..basah kuyup aku berlari jarak 4 meter dari kete ke bank..pastu aku g kedai tu..sebab aku x bawak payung, so aku parking la sehampir yang boleh dengan bumbung...dengan confident dan dah stand by nak lari aku pun kuar kete..rupenya aku parking kat air bertakung.. tapi masa tu air cuma paras buku lali je..aku pun pikir xperlah...pastu aku dah amik baju tu..siap test pakai lagik....aku berlari ke kereta semula..WOW....air yang bertaking tu dah paras pangkal betis...memang basah kuyup aku..dengan air cond lagik..sejuk giler..pastu aku nak kuar nak balik..jalan sana sini bertakung..aku decide redah je air depan bowling tu....lepas sampai kat depan majlis daerah gemas tu.. YA ALLAH...lajunya air..dalamnya air..aku dah mula dihinggapi perasaan takut...teringat peristiwa aku jadi mangsa banjir tahun lepas..aku rasa kancil kalau lepas lalu pun nasib je kot....

memang la pun gemas tu kawasan banjir..so dengan ini..aku mengisyhtiharkan kepada diri aku TAK NAK kepada rumah di gemas...hehehe..pepandai je..aku yang tengah usha nak beli umah ni..dah tetapkan takkan beli umah kat gemas...aku taknak jadi mangsa banjir..TAKNAKKKKK...