Followers

Tuesday, November 30, 2010

Tudung syria..first trial....

entry ni dah hampir seminggu duk dalam draft sebab xdapat upload gambar..so..ari nih..cuba la nak upload
Ini first time aku cuba tudung syria ni..ok x?
hehehhe




seperti biasa la syok sendiri dalam kete...
kejap aku rasa cam ok..
kejap rasa cam pelik...
korang rasa patut x aku teruskan pakai tudung ni?

Cameron Highland Day 1

Trip aku n family ke cameron bermula dengan aku, mak n adik aku bergerak dari palong ke seremban dulu sebab aku nak amik ubat..pastu terus ke tampin..tido kat umah angah aku dulu..hahaha..satu n9 aku tawaf hari tu iaitu hari khamis...masa jenjalan ni jugak la aku cuba pakai tudung syria..amcam...ok x?
hehehe

 
selepas itu.....hari jumaat selepas solat jumaat..aku, mak, adik, angah n abg ipar aku serta fira yg cute..hehehe..kami gerak ke rumah along kat taman seri gombak...rindu gile kat along,akak n aleesya..atih baru balik ari tu..hehehe

hari sabtu tu dalam pukul 9 pagi..kami pun bergerak ke cameron highland..aku pun xtau jalan sebenarnya..betul2 bergantung pada signboard kat jalan, google map n cerita kawan2. kitorg singgah jap kat tapah..isi apa yg patut..rasanya banyak kali gak kami singgah kat stesen minyak..hehehe...biasa la tak penah drive jauh lagi...
 
oppsss...sebenanrnya atih yang drive kete aku..aku duk kat sebelah je...hehehe...
sampai kat kawasan Perak..memula tu tekejut gak tengok highway 2 lane...hehehe..dulu naik bas tak perasan la plak...

exit je kat persimpangan simpang pulai...jam giler...tol dekat giler ngan exit..cuma 200m je..slalunya dalam 500m dari exit..tapi nak wat camne kan...hadap je la jam tu...semakin naik ke cameron..kesejukkan semakin terasa..kitorang ikut jalan simpang pulai-->kampung raja -->tringkap -->brinchang...ikut je signboard mesti sampai..

sebelum sampai kat tringkap..kira2 suku lagi nak sampai kot...kami berenti kat kawasan yang berkabus tebal..uisshhh....best giler...sejuk je..tak payah on aircond pun...pastu singgah kat rose valley..bayaran masuk kat rose valley ni untuk dewasa 4 ringgit..kanak2 RM2.

dah puas jalan kat rose valley, kami gerak ke natasya resort temapat kami akan menginap..sebab masing2 dah lapar dan penat...selesai rehatkan badan..solat...makan...ingat nak g kat strawberry tapi dah tutup plak...esk je la pegi kan..nak wat camne....
terus ke butterfly farm...tapi kan...butterfly farm yang sebelah natasya resort ni mahal..dewasa RM5, kanak-kanak RM 2 tapi tempat lawatan dalamnya tak memuaskan..butterfly sume dah nak mati..sikit je benda yg dipamerkan...rugi betul...xkan aku pegi lagi kat situ...rugiii

pastu ingat nak g pasar malam yang memang ada setiap sabtu kat pekan brincang kira2 3km dari natasya resort...tapi  jam giler2...dengan angah tetiba diserang migrain..kami pun x jadi la pegi pasar malam tuh...xpela...pusing balik..ge shopping sayur2..pastu terus balik resort..haaa
 tak berbaloi g sini..bagi aku la..ini pendapat aku sebagai customer yang rasa 5 ringgit terlampau mahal untuk apa yang disediakan oleh pengurusan butterfly farm ni untuk aku n family..kami memang rasa membazir sangat duit kat sini...tapi terpulang pada u all..lain orang lain citarasa kan...




 rama2 yang dah tunggu ajal..

itu la saja kejadian hari pertma...nantikan kejadian hari kedua..siap tegolek dog lagi aku nih kat tengah org ramai..hampeh tull

p/s: xdapat nak upload sume gambar la...ni pun cukup la kan....hehehe

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

Check out the #CelcomBiz Promo for the Celcom BB Bold 9780 and BB Torch 9800 today!

lets check for the new celcombiz promo...
there are alot of hot stuff such as....



Jiwa Gundah..Apa Nak Buat????

Hmmmmm....
kalau korang tengah gundah gulana..apa korang buat??
bila korang rasa kosong..
apa korang buat??
bila korang rsa sebak apa korang buat??
bila korang rasa unwanted...
apa korang buat??
bila korang rasa kacau...
apa korang buat??

itu yang aku rasa skang...
solat n wuduk
cara terbaik...
selain tu...
apa nak buat??
rasa berada pada tahap ketakpastian yang sangat tinggi...
rasa sangat tak selamat
rasa seperti tiada penghujungnya....
apa nak buat??
apa nak buat??
apa nak buat??

Sunday, November 28, 2010

Selamat Tiba di Taman Seri Gombak...

Alhamdullillah..semlam gerak ke cameron highland....
macam-macam pengalaman..
memang best..
nanti aku cite ye....
pengalaman kat cameron highland...
tadi dalam kul 8malam selamat sampai ke umah along aku kat taman seri gombak..
esok pagi-pagi dah nak gerak ke umah angah kat Tampin pastu ke palong....
nak terus drive ari ni tak larat seh....
hari selasa dah nak bertugas kat sekolah....
hehehehe
cikgu ni cuti sekolah bukan cuti je tau..ade gak keje yang kene wat...

p/s: nantikan episod cameron akan datang..nak upload gambar susah skang nih...hehehe

Thursday, November 25, 2010

Moga semuanya berjalan lancar

Ya Allah...lancarkanlah perjalanan kami, hindarilah kami dari malapetaka yang tidak diingini....aminnnnn
this weekend aku ngan family aku akan gerak ke cameron highland..cuma satu malam je stay kat sane...xleh lama2..kakak ngan adik aku xde cuti lama2...
so..sabtu pagi kitorang akan gerak dari umah along aku kat taman seri gombak..
tapi along aku xdapat ikut...ada urusan lain...
kitorang teruskan jugak la...
jumpa member cakap jalan memang mencabar giler nak ke cameron tu...aku risau gak..kete aku auto...
ana cakap..dia siap kene servis brek balik dari cameron...sabo je ler...
harap2 perjalanan kami lancar dan tak ditimpa apa-apa y
Publish Post
ang tak diingini...
to all yang bacaa blog aku..n to all my follower..
doakan kami selamat pergi dan balik ye...
thank you...

Wednesday, November 24, 2010

Aku kecewa....

Amy..awat la..hang punya tajuk entry la ni asyik jiwang ja???
lemaih aku lah.... 
eheemmm..ehemm...tukar tune..
entah la...sebenarnya bukan nak cite pasal cinta2 ni..
sebenarnya aku kecewa sebab laptop aku yang dah lembab nak mampos ni..nak loading gambar pun susah...
(awat la hang asyik cita benda sama ja amy oii...buhsan dah aku nih)

nak wat camne..kalau dah kecewa tuh..apa pun xleh buat..
lagi pulak mungkin tajuk ni dipengaruhi oleh emosi aku skang ni kot...
aku dah bukan main lagi becadang nak g joging pagi tadi..tapi...hampeh..tetido semula..
bengong tul la....
petang ni cover semula la nampaknya..
cuti2..makan xhenti2 aku nih..
takuttttttt
xnak cuti lama2....

Monday, November 22, 2010

Berat Laptop nih

Aku skang ni tengah gile donlot movie..just untuk tatapan sendiri je..masalahnya skang..bila dah donlot movie..komputer jadi berat..nk loading apa2 pun susah..nak loading...
yang paling xxbrape nk best tu..dah lama aku tak main frontier ville..
masalahnya yang paling besar adalah bila aku nak upload gambar ke dalam blog..
aduiiiii
susah ya amat....
camne ni...
nak kene transfer sume ke dvd nih...
sakiitttt...
sabo je ler... gambar yang atas ni pun gambar2 yang memang dah ada dalam blog aku nih...hmmm

Kisah Kelmarinku....

cewah..cewah..tajuk dah agak2 jiwang karat dah..hehehe....oppss..maaf ye..ni bukan kisah cinta monyet ke cimpanzi ke...
sebenarnya aku nak cite pasal ari tu..n sebenarnya pun memang semalam nk post entry tapi tak terpost..so..hari ni la bru nk post...tu yang tajuknya dah macam syahdu je tu...
as usual..aku pegi keje pepagi buta...sekali ngan orang g kebun...drebar2 lori..
pastu siap syok sendiri lagik dalam kete..hahaha..sambil melayan fly.fm dengan celoteh dj nya yang menarik, wat aku tak kering gusi...

pastu sampai kat simpang nk ke sungai kelamah dari arah pasir besar tu..ade satu lori besar tergolek ....mungkin telebih lajak sebab berat sangat masa nak keluar simpang tu kot....

pastu habis je sekolah, aku gerak ke Tampin nak jemput mak..pastu nak repair alignment kete aku..harap sangat tak de benda lain yang rosak..tapi aku pun xpaham apa yg orang tu buat..tak pernah aku wat alignment balancing sampai 2 jam lebih...aku sampai kul 3.30petang..kul 5.45 petang baru dapat kete..aduiiii...wat org risau je...aku ingat ade benda lain yang rosak..sebab aku ade suh cek benda2 lain gak sebab aku nak travel next week..mungkin sebab tu la kot..sabo je la..dah la tempat tu renovate..panas..muka dah buhsan nak mampus dah....nak wat camne..sabo je ler....

Wednesday, November 17, 2010

Selamat hari Raya AidilAdha....What's your sacrifice?

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA...
SEMOGA KEDATANGAN AIDILADHA LEBIH BERMAKNA....

Tuesday, November 16, 2010

I SUPPORT NUR SOLEHAH

Support apa? just nak support nur solehah supaya dia dapat menang laptop lenovo baru dari SMASHPOP
Hopefully berjaya la nur solehah dapat ye..good luck dear.. :))



I SUPPORT NUR SOLEHAH

KALAU MENANG NANTI JANGAN LUPEKAN SAYA YE..HEHEHE.... 

Nyanyian masa kelas PJK..compose by my pupils..

masa aku tengah bersih2kan sawang dalam photo album aku..jumpa plak..4 video masa kelas PJk aku...
masa ni tajuknya rekreasi @ berkelah @ berkhemah di tepi pantai..
aku guna pendekatan muzik..
bila dah abs explain n discuss the topic, in group murid perlu mereka lagu 2 rangkap tentang berkelah di tepi pantai..so..the resultnya ini lah dia..artis2 4 Arif...diorang memang sporting habis...

video


video

p/s: next year tak ajar PJK dah..nk kene PJK kan diri sendiri dulu..hehehe

Dinner Staf SKSK

Last night..tempat keje aku ade majlis makan malam sempoi..hahhaha...
kat Gemas Golf Resort...mane ntah tempat tuh..aku try searh guna google map..pastu nampak peta nya macam tau..rilek je lagik..iap tolong mak menjahit lagik..tengok jam dah pukul 7.30..masih lagi xbergerak untuk bersiap..rilek lagik..hahahah... -- >> kau ingat dekat ke tempat tu amyza oiii???
ni lah masalah aku yang ketara..suka anggap sempat..hahha
kul 8.10 baru aku gerak dari umah..singgah Shell jap isik minyak kete..kang tak lepas balik kang..pastu...jalan je la...nak laju xleh sangat sebab ade lori banyak... -->> dalam tak laju tu 120 km/h gak la aku tibai..hahaha
sampai je kat taman sungai gemas tu siap sesat2..nasib baik tanya sorang budak tu ngan aci tuh.. (mekasih)
kalau tak aku nak temasuk dalam kebun dah...
masa aku sampai GB tengah berucap...alamak..lambat lagi plak makan nampak gayanya ni..
tunggu...punya tunggu...punya tunggu..punya tunguuu....
akhirnya GB abis berucap...
tapi tak jugak boleh makan...
ade penyampaian adiah plak...aduiiii...lapar dowh...
pastu makan timmeeee....
simple je..nasik ujan panas ngan kari ayam..alamak dinner apa ni? sempoi nak mampus..nasib bek aku tak melaaram kalau takkk...kene gelak je la aku nih...
majlis settle dalam kul 10.30 malam..aku masa tu bukan main rasa berani lagik nk balik...tetiba ustaz marzuq..takutkan aku..cakap ade benda bejuntai2 kat jambatan PB..aku takutttt....
walaupun aku tau benda tu mungkin kain ke..apa ke...tapi ntah la..takut dowh...aku tak tunggu dah..aku pecut je..bukak radio kuat2..tipon sane...tipon sini..nasib la..bil nak melambung--melambung la..tak pedulik dah...
hahahaha
bila ingatkan balik..aduii...cam over react plak aku nih..tapi aku seriously takut bukan main2...
hehhehe
dah kantoi dah penyakit aku nih..hampeh tul..

Friday, November 12, 2010

Jamuan AKhir TaHuN :)

hmmm..dua minggu je lagi sekolah..tolak cuti hari raya..tinggal dalam lebih kurang 4 hari je lagik sekolah...
sedar tak sedar...pejam celik...pejam celik....DAH SETAHUN DAH AKU JADIK GURU TERLATIH....
rasa macam sekejap je..rasa macam masih baru lagi aku kat sini...rasa macam tak percaya...macam2 rasa ade...
i like this job :))))

macam baru semlam aku melapor diri..
macam baru semalam aku cari meja dalam bilik guru...
macam baru semalam aku segan-segan...
betul la...zaman sekarang masa berlalu dengan pantas..semuanya berlaku dengan terlalu pantas...

kini...

dah tiba hujung tahun..tiba jugak waktu guru-guru kelas buat jamuan akhir tahun..aku tak terkecuali....
aku pun wat jugak for my 5 ARIF pupils...
so..jamuan aku simple je..
menu :
bihun goreng
hot dog @ sosej
kek coklat
ayam goreng KFC
fun fries KFC 
air minuman
keropok
** bi untuk budak..untuk guru sama jugak cuma cikgu xde fun fries tapi ade sambal tumis...**


 for next year..insyaAllah ade perancangan yang lebih details..so for my first experience..boleh la kan...hehehe..kat atas tu la kek nya..baru je siap tadi..kek coklat kukus..so moist...

p/s: thank to kak laila kerana ajar aku wat kek,....

NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY

Fuh..lama giler dah rasanya tak join contest ke GA ke...masa memula gila GA 'n' contest tu..bukan main banyak lagik..sehari sampai 2,3..ni aku nak join semula..thanks to my ex-student yang tag aku BELLA

below are the info about the GA...

SYARAT PENYERTAAN
1. follow blog nina's collections dan loveninasyakina

2. copy Banner di atas, paste Banner dan Link entry ini di side bar dan entry di blog anda

3. buat satu entry tentang NINA'S COLLECTIONS GIVEAWAY ini di blog anda,

buat entry pasal GA sahaja yekk... tak perlu susah2... huhu

4. tinggalkan comment, nama, email dan link entry anda pada comment giveaway ini

5. Tag kepada 3 orang rakan Bloggers yang lain (perlu dinyatakan dalam entry
TARIKH TUTUP GA NI IALAH 1 DISEMBER 2010
JADI...ORANG YANG AKU NAK TAG IALAH:
  1. HADILAH
  2. SUHAMI
  3. CHE PAH
itu la dianya...jom join..join jangan x join... (^__^)

Monday, November 8, 2010

tak jadi mangsa banjir lagi!!!!

Ya Allah..aku paling tak nak jadi mangsa banjir lagi..takutnya...
tahun lepas masa cuti melaka bandaraya bersejarah..memang bersejarah giler dalam hidup aku sebab hari tu jugak la..tahun lepas rumah sewa aku kat durian daun BANJIR!!!...
sebab banjir tu la aku kene hantam giler2 ngan EN. Roslan HEP sebab bawak balik buku kedatangan pastu buku tu jadi mangsa banjir..pastu mangsanya aku kene jumpa sume pensyarah mintak tandatangan...waduhhhh..FOBIA....
tak ingat dah..sejarah pahit betul masa kat maktab tahun lepas...memang nak buang dari ingatan..tapi benda yang kita tak nak ingat tu la yang paling kita ingat kan???


UMAH SEWA AKU YANG DILANDA BANJIR TAHUN LEPAS

kisahnya gini..balik dari PKG Gemencheh tadi aku ingat nak g repair alignment kete kat tampin  tapi disebabkan hujan yang turun mencurah2 dengan angin yang menderu-deru..aku batalkan niat tu..so, aku memang dah janji ngan acik siti tailor kat gemas tu nak amik baju petang tadi..so, aku g la gemas..hujan memang lebat ya amat..jalan pun nampak xnampak je...aku cuma  mampu bawak 60km/j paling laju...

dengan angin..dengan ujan..memang lengkap la pakej cuaca hari ni..sampai sungai kelamah ok lagi..cuma hujan je....masuk je depan kilang papan kat gemas tu..air dah mula betakung kat atas jalan..aku pun makin slowkan kete aku...pastu sampai kat depan kubur cina sebelum taman damai tu..aku tengok ade satu kete benti hampir tengah jalan...rupenya kat situ air memang dah betakung giler dah...aku lalu la..nasib bek myvi kesayangan aku tu tinggi..so, terselmatla....pastu sampai ke gemas...air bertakung sana sini..patut la gemas tu kawasan banjir....

pastu aku g public bank jap..basah kuyup aku berlari jarak 4 meter dari kete ke bank..pastu aku g kedai tu..sebab aku x bawak payung, so aku parking la sehampir yang boleh dengan bumbung...dengan confident dan dah stand by nak lari aku pun kuar kete..rupenya aku parking kat air bertakung.. tapi masa tu air cuma paras buku lali je..aku pun pikir xperlah...pastu aku dah amik baju tu..siap test pakai lagik....aku berlari ke kereta semula..WOW....air yang bertaking tu dah paras pangkal betis...memang basah kuyup aku..dengan air cond lagik..sejuk giler..pastu aku nak kuar nak balik..jalan sana sini bertakung..aku decide redah je air depan bowling tu....lepas sampai kat depan majlis daerah gemas tu.. YA ALLAH...lajunya air..dalamnya air..aku dah mula dihinggapi perasaan takut...teringat peristiwa aku jadi mangsa banjir tahun lepas..aku rasa kancil kalau lepas lalu pun nasib je kot....

memang la pun gemas tu kawasan banjir..so dengan ini..aku mengisyhtiharkan kepada diri aku TAK NAK kepada rumah di gemas...hehehe..pepandai je..aku yang tengah usha nak beli umah ni..dah tetapkan takkan beli umah kat gemas...aku taknak jadi mangsa banjir..TAKNAKKKKK...

Sunday, November 7, 2010

Kursus kursus kursus...


Esok aku kene g kurus kursus selama dua hari kat PKG Gemencheh..aduhh...dengar cite member2 yang dah g kursus tu siap kene wat RPH plak...aduh...
aku suka sebenarnya sebab bila g kursus ni dapat tambah ilmu dan kenalan..
nanti kalau ada apa2 senang la..contact je member sekolah lain...
kene la pandai bergaul....
aku ni pandai bergaul x?

entah la..yang aku tau kalau x memula nk kenal..aku la manusia yang kononya sopan...pemalu dan ayu..hahaha..pastu.bila dah kenal..hampeh..hehehe
aku risau sebenarnya..sebab esok dah start program kem membaca 1 malaysia yang mana aku adalah SU nya tapi aku dua hari xde..hopefully berjalan lancar la..RPH aku x siap lagi ni..memang tak tido la aku nk menyiapkan menatang tuh...

last week ari rabu aku wat presentation tentang program esok..nebes giler..first time present kat cikgu2 senior ni..tak tau la apa pandangan diorang kat aku..aku kalau nebes nervous..mula la cakap laju je..memang aku cakap laju pun.....
yang paling ketara ialah susunan ayat aku akan jadi tunggang langgang..macam orang kantoi BM SPM..hahaha....
pastu siap jujur plak tu "sebenarnya saya beru siapkan malam tadi nih"
hahaha..apsal la jujur sangat pulak....
akak tu siap cakap..pekung tu jgn dibukak..hahaha
yang sorang lagi cakap " tak matang lagi ni..maklumlah paling muda"
oppss..yeke tak matang??
korang rasa aku dah matang lum??

yang atas tu masa aku kat UPM dengan wawa...ni tahun 2007 kalau xsilap...yang  bawah tu gambar aku yang terbaru...
korang tengok la perubahan aku..berubah ke?hahaha..entah la..dulu aku tak suka perubahan..tapi suray penah cakap..manusia akan berubah..now..aku rasa aku tetap aku..xde yang berubah...mungkin penampilan aku berubah..hanya ke tempat kerja..di luar..aku tetap adalah aku yang tak pernah berubah..yeke?? rasanyalah..
hahahaha
mula la aku nk lari dari tajuk tuh,..hehehe
ok la..sampai sini je lah ye..aku nk siapkan RPH nih..memang tak tido aku malam ni.....aduiiiii....

p/s: jangan la ikut jejak langkah aku yang suka wat benda last minute ni..hehehe,...ni memang aku..dari dulu sampai skang....

Saturday, November 6, 2010

BACALAH JIKA ANDA ADA MASA UNTUK ALLAH!!

Aku hanya berkongsi apa yg ada dlam facebook aku...sama2 la kita hayati...
Assalamualaikum saudaraku

Baca jika anda ada masa untuk ALLAH. 

Bacalah sehingga habis. 

Saya hampir membuang email ini namun saya telah diberi keberkatan untuk membaca terus hingga ke penghujung. 

ALLAH , bila saya membaca e-mail ini, saya fikir saya tidak ada masa untuk ini... Lebih lebih lagi diwaktu kerja. 


Kemudian saya tersedar bahawa pemikiran semacam inilah yang .... Sebenarnya, menimbulkan pelbagai masaalah di dunia ini 


Kita cuba menyimpan ALLAH didalamMASJID pada hari Jumaat ....... 


Muingkin malam JUMAAT? 


Dan sewaktu solat MAGRIB SAJA? 


Kita suka ALLAH pada masa kita sakit.....


Dan sudah pasti waktu ada kematian... 


Walau bagaimanapun kita tidak ada masa atau ruang untuk ALLAH waktu bekerja atau bermain? 


Kerana... Kita merasakan diwaktu itu kita mampu dan sewajarnya mengurus sendiri tanpa bergantung padaNYA. 


Semoga ALLAH mengampuni aku kerana menyangka...... 


Bahawa nun di sana masih ada tempat dan waktu dimana ALLAH bukan lah yang paling utama dalam hidup ku. (nauzubillah) 


Kita sepatutnya senantiasa mengenang akan segala yang telah DIA berikan kepada kita. 

DIA telah memberikan segala-galanya kepada kita sebelum kita meminta. RENUNGKANLAH 

Sebarkan lah seandaianya ANDA BENAR-BENAR MENGHAYATI!!! 


Ya aku CINTA ALLAH 


Dia adalah sumber kewujudanku dan Penyelamatku 


IA lah yang menggerakkan ku setiap detik dan hari. TanpaNYA aku adalah HAMPAS yang tak berguna. 


Ini adalah ujian yang mudah. 


Kalau anda benar meyintai ALLAH dantidak berasa malu akan segala kebaikan yang telah diberi ALLAH kepada mu.... 

Kirimkan kepada orang . 


Sekarang!!! Anda ada masa kah untuk berbuat demikian? 


Pastikan anda scroll hingga ke penghabisan. 


Susah….... Senang 


Kenapa susah sangat nak sampaikan kebenaran? 


Kenapa mengantuk dalam MASJIDtetapi sebaik saja selesai ceramah kita segar kembali? 

Kenapa mudah sekali membuang e-mail agama tetapi kita bangga mem 'forward' kanemail yang tak senonoh? 

Hadiah yang paling istemewa yang pernah kita terima. 

Solat adalah yang terbaik.... 


Tidak perlu bayaran , tetapi ganjaran lumayan. 


Notes: Tidak kah melucukan betapa mudahnya bagi manusia TIDAKBeriman PADA ALLAH setelah itu hairan kenapakah dunia ini menjadi neraka bagi mereka. 


Tidakkah melucukan bila seseorang berkata 'AKU BERIMAN PADA ALLAH' TETAPI SENTIASA MENGIKUT SYAITAN. (who, by the way, also 'believes' in ALLAH). 

Tidakkah melucukan bagaimana anda mampu hantar ribuan email lawak yang akhirnya tersebar bagai api yang tidak terkawal., tetapi bila anda hantar email mengenai ISLAM, ramai orang fikir 10 kali untuk berkongsi? 


Tidakkah melucukan bagaimana bila anda mula menghantar mesej ini andatidak akan menghantar kepada semua rakan anda kerana memikirkan apa tanggapan mereka terhadap anda atau anda tak pasti samaada mereka suka atau tidak?. 


Tidakkah melucukan bagaimana anda merasa risau akan tanggapan orang kepada saya lebih dari tanggapanALLAH terhadap anda. 


Aku berDOA, untuk semua yang menghantar mesej ini kepada semua rakan mereka di rahmati ALLAH.

Luahan hatiku...

tajuk jiwang je kan....subuh2 hari ni....xtau la..malam tadi tetido awal..so awal pagi kul 4 aku dah bangun melayan perasaan...entah kenapa start from last night..hati ni sayu je..sedih je...u know..
sometimes i feel like alone even i have bf.. i don't know..
pagi2 dah jiwang..kau apsal ni ain??apsal??

Friday, November 5, 2010

I'm a Churper...churp churp

hehhe...morning...
pagi ni saje je bukak nuffnang..then tgok pasal churp2..actually dah lama dah aku nk join churp2 ni..cume xde masa je n xde mood...so di pagi deepavali aka pagi jumaat yang indah ni...tebukak plak hati dan minda aku nak join....hehehe...
churp2 ni apa??
macam nuffnang jugak kalau x silap...ni link dia,..aku tau pun dari nuffnang gak...klik [KAT SINI]


NAK JOIN CHURP2 NI KENE ADE AKAUN TWITTER N FACEBOOK...so, disebabkan aku xde akaun twitter..aku pun join la twitter...so bagi sume yang membaca dan follow blog aku ni..sila2 la follow twitter aku ye...( amyzarose )


comel je birdy tu kan...suke2...... so..otomatik now i'm a churper...jom join..jom..jom...

Monday, November 1, 2010

November yang sangat busy..poning kepalo den!!!

Hari ni 1/11/2010...
hari ni jugak aku bermula buat macam2 keje..jumaat lepas aku dapat 3 surat edaran
  1. surat untuk jadi penguji pengakap tahun 4 keris gangsa yang akan berlangsung pada 11-13 Nov 2010 di kem  rekreasi Pasir Besar --> yang ni aku suker..memang minat giler ngan pengakap ni..paling aku suka masa camping budak ni masa diorang jalan kembara yang mana akan diakhiri dengan mandi sungai..hahaha..walaupun sungai tu tak bersih sangat pun..tapi best ooo...sampai x sedar diri..hahaha....
  2. Yang keduanya..surat yang xbrape nak syok sebab kene g kursus..aku kene g kursus KSSR di PKG Gemencheh pada 8 dan 9 Nov 2010. ni pasal mula tahun depan..silibus dari KBSR akan jadi KSSR. yang malasnya sebab kene wat presentation silibus masa tu..-->  aku suka gak sebenarnya memandangkan aku memang nak tambah ilmu pasal sains sekolah rendah ni..
  3. Ni yang ketiga ni yang paling susah..aku dapat surat edaran pasal kem membaca 1 malaysia..mulanya aku ingat surat pemberitahuan je..bila baca punya baca..punya baca..baru la aku paham..rupe2nya aku kne wat program yang berjalan selama seminggu tu..mula 8-12 November 2010..kene wat paper work n rancang aktiviti untuk seminggu --> ni pulak sebab aku guru nilam..memang bagus pun sebab dapat pengalaman tapinya....penat oooo...hari ni pun dah macam nak kene serang migrain...
  4. tup tup kul 10.40 tadi guru besar panggil aku cakap aku kene jadi S/U HARI Q....argghhhhhhhhh..tolongggggg..ni yang paling menakutkan....haiii..nak buek macam mano..bak kato orang..awak tu penyapu baru..sobab tu la kono sapu sumo..soba yo la..nak tak nak  terimo jo la...
haaaa..itu aktiviti kek sekolah yo tu..tak temasuk aktiviti yang dah membuak buak dalam kepalo otak aku nih..dah x sabar2 nak keluar dah..macam nak melotop dah...

  • 26-28 hb November aku dah rancang 1 family vacation kat cameron highland..mintak2 along jadi la pegi..baru best..kalau along tak dapat g, x best la.....aku dah siap book hotel dah..kat natasya resort..hapofully ok la bilik apartmentnya..
pastu 17hb ni raya haji plak..best2..raya raya raya...
kesimpulannya dari segala yang di atas..hahaha..buatlah dengan sabar....cubalah ikhlaskan diri..moga semuanya berjalan lancar dan diberkati..aminnn